22 Ekim 2011 Cumartesi

ANADOLU JET

23 Nisan 2008 tarihinde Türk Hava Yolları'nın farklı bir ticari markası olarak kurulmuştur. Maliyet avantajlarının bilet ücretlerine yansıtılmasıyla uçakla seyahat daha cazip hale getirilmiştir. Ankara hatlarındaki yolcu sayısı %65 artmış, doluluk oranları %85 seviyelerine gelmiştir.


Başkent merkezli olmak üzere, Ankara'dan 41 kente sefer düzenlemektedir. THY, yeni markanın tüm eksikliklerini gidererek hazır hale gelmesi amacıyla ilk etapta iç hat uçuşlarına ağırlık veren AnadoluJet,  4 Eylül 2008 tarihinden itibaren yurtdışı seferlerine başlayarak  Hatay ile KKTC'ni birbirine bağlamıştır.

Başlangıçta, Türk Hava Yollarından devir aldığı 5 uçakla uçuşlara başlayan AnadoluJet, 2009 yılında 8 uçaklık, 2010 yılının ilk yarısında ise 16 uçaklık bir filoya ulaşmıştır.

4 Mart 2010 tarihinde, Suriye’nin en büyük şehri olan başkent Şam’a 2011 yılında ise Amsterdam, Brüksel, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhag, Köln, Stockholm, Tahran, Nahçıvan ve Viyana kentleri ile yurt dışında 14 farklı noktaya uçmaktadır.


Tarihçe, filo ve tarife bilgilerine http://www.anadolujet.com/aj-TR/index.aspx web adresinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder